Su arıtım kimyasalları, genel olarak arıtma tesislerinde kullanılan kimyasal maddelerdir. Bu kimyasalların kullanılması arıtma tesislerindeki verimi artırır ve sistemlerin daha düzgün çalışmasını sağlar. Arıtma sistemlerinde verimli bir çalışma ve uzun ömürlü bir yapı meydana getirmek içinse kimyasalların doğru seçilmesi ve amacına uygun olarak kullanılması gerekir.
Su Arıtım Kimyasalları Nelerdir?
Su arıtım tesislerinde tercih edilen kimyasalların doğru veoptimum dozajda kullanılması şarttır. Bunlar genel olarak birtakım laboratuvarçalışmaları yapılarak belirlenir. Bunun yanında kullanılması düşünülenkimyasalın güvenilir olması ve bunun yanında sertifikaya sahip olmasısonuçların garanti altına alınması açısından da büyük bir öneme sahiptir. Peki,su arıtım kimyasalları nelerdir? bunlara daha yakından bakalım.
- Kostik
- Kireç
- PAC
- Demir üç klorür
- Alüminyum sülfat
- Baryum klorür
- Sodyum meta bisülfit
- Toz aktif karbon:
- Hipoklorit
- Biyolojik arıtma sistemi şartlandırıcısı
Bu kimyasalların her biri kendi içerisinde farklıözelliklere sahiptir. Özellikleri ve sunduğu avantajlar ile farklı alanlardakullanılmaları da mümkün olur. Tabi tercih edilen kimyasalın belirli kriterleresahip olması ve beklentileri karşılayacak özelliklere sahip olması da aynışekilde önem arz eder. Şimdi, sırasıyla su arıtım kimyasallarını açıklamayaçalışalım.
Kostik
Atıksuyun sahip olduğu pH seviyesine göre nötralizasyon vekoagülasyon oluşumu sağlar.
Kireç
Atıksuda kullanılmadan önce su ile çözünmesi gerekir. Ayrıcahem nötralizasyon hem de koagülasyon oluşumu için çok fazla tercih edilir.
PAC
Absorbsiyon verimi yüksek olmasının yanında suda kolaycaçözünebilir. Bunun yanında koagülant madde olarak kullanılan bir kimyasaldır.
Demir üç klorür
Asidik yapıda olması nedeniyle koagülant bir kimyasaldır.
Alüminyum sülfat
Asidik özelliğinin yanı sıra kimyasal arıtmayı oldukçayüksek bir verimlilikle sağlar.
Baryum klorür
Atıksu içindeki sülfat giderimi için tercih edilir. Ancakkullanım miktarının çok iyi belirlenmesi şarttır. Kullanım miktarının yanlışbelirlenmesi halinde yapılan arıtma işlemi bundan olumsuz etkilenir.
Sodyum meta bisülfit
Atıksu içerisindeki RH seviyesine direkt olarak etki eder vebu sayede krom parametresinin giderimi konusunda önemli etkileri olur.
Toz aktif karbon:
Yüksek KOI verimin için tercih edilir.
Hipoklorit
Genel olarak biyolojik atıksu arıtmasında tercih edilir.Sistem içerisinde arıtma işlemi sona erdikten sonra dezenfektan olarakkullanılan bir kimyasaldır.
Biyolojik arıtmasistemi şartlandırıcısı
Biyolojik arıtma sistemleri içerisinde belirli orandabakteri oluşumu sağlar. Böylece yapılan arıtma işleminin daha verimli bir halegelmesinde önemli etkileri bulunur.
Su ArıtımKimyasallarında Kalite ve Uygun Fiyat
Firmamız, siz müşterileri için su arıtım kimyasallarındakaliteden ödün vermeden üretim yapar. Alanında uzman ve tecrübeli kadrosu ilesizlere hızlı ve güvenilir çözümler sunar. Su arıtma tesislerinde kullanılmaküzere ihtiyaç duyduğunuz tüm su arıtım kimyasallarına bizimle ulaşabilir ve aynızamanda firmamız ile garanti kapsamında hizmetlerin tam ortasında yeralabilirsiniz.